Buckcherry komt naar Nederland

Facebookrssmail

De Amerikaanse rockband Buckcherry komt naar Nederland! Buckcherry is een Amerikaanse rockband die in 1995 werd opgericht in Anaheim, Californië. De band heeft een onwrikbare reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende namen in de hedendaagse hardrockscene. Met een catalogus van krachtige anthems en energieke liveoptredens hebben ze een loyale fanbase over de hele wereld weten te verwerven.

De oorspronkelijke bezetting van Buckcherry bestond uit Josh Todd (zang), Keith Nelson (gitaar), Yogi Lonich (gitaar), Jonathan Brightman (basgitaar) en Devon Glenn (drums). In 1999 brachten ze hun titelloze debuutalbum uit, dat al snel goud werd en de hits ‘Lit Up’ en ‘For the Movies’ voortbracht. Dit album legde de basis voor hun stevige rockgeluid en zette de band op de kaart.

Na enkele bezettingswijzigingen in de vroege jaren 2000, stabiliseerde de band en bracht in 2006 hun tweede album, ’15’, uit. Dit album bevatte het enorme succes ‘Crazy Bitch’, dat de mainstream rockhitlijsten domineerde en de band naar nieuwe hoogten tilde. ‘Sorry’ en ‘Everything’ waren ook prominente nummers op dit album.

Buckcherry heeft consequent muziek van hoge kwaliteit afgeleverd, zoals blijkt uit albums als ‘Black Butterfly’ (2008), ‘All Night Long’ (2010), en ‘Confessions’ (2013). Deze albums bevatten hits als ‘Rescue Me’, ‘All Night Long’ en ‘Gluttony’, die allemaal getuigen van de songwritingvaardigheid en live-energie van de band.

Ondanks enkele line-upwisselingen heeft Josh Todd altijd als de kern en charismatische frontman van Buckcherry gefungeerd. Zijn herkenbare stem en dynamische podiumoptreden zijn essentieel geweest voor de herkenbare sound van de band.

Buckcherry heeft niet alleen naam gemaakt in de studio, maar staat ook bekend om hun krachtige liveoptredens. De band heeft talloze wereldtournees ondernomen en staat bekend om hun toegewijde en gepassioneerde optredens. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd als een band die de hardrocktraditie hoog houdt en hun fans een onvergetelijke live-ervaring biedt.

In de loop der jaren heeft Buckcherry verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder meerdere Grammy-nominatie. Logisch dat de band een trouwe schare fans over de hele wereld heeft opgebouwd, waaronder in Nederland. Met een erfenis die de tand des tijds heeft doorstaan en een blijvende invloed op de moderne rockscene, blijft Buckcherry een baken van rauwe energie en compromisloze rock-‘n-roll. Hun toewijding aan het leveren van opwindende muziek en memorabele liveoptredens belooft dat ze nog vele jaren een prominente rol zullen spelen in de wereld van de rockmuziek.

Buckcherry komt voor twee concerten in Nederland. De Amerikaanse band komt op 16 februari 2024 naar de Muziekgieterij in Maastricht en op 17 februari staat de band in Poppodium Boerderij in Zoetermeer.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ