Massive Wagons laat bloedvorm zien in Den Bosch

Facebookrssmail

Afgelopen zaterdagavond was het tijd voor de start van de eerste headlinetour door het vasteland van Europa van de Britse rockers Massive Wagons. Catchy hard rock met een punkattitude. De show speelde zich af in de kleine zaal van Willem Twee te Den Bosch. Voorprogramma werd verzorgd door de uit Ede afkomstige punkband Anklebiters.

Het is al snel te merken dat we in Nederland nog niet bepaald bekend zijn met Massive Wagons, want de opkomst was helaas niet denderend. In de kleine zaal passen 150 man. Ik gok een man of 60, al valt het door het leuke zaaltje tijdens de mainact niet op. Bij het stevige voorprogramma is het even inkomen. Met name de zanger en bassist zitten aan het begin van de show vol adrenaline en doen er alles aan om de zaal mee te krijgen, die energie weet de band vol te houden. Daardoor lukt het behoorlijk om de zaal op te warmen, al is het voor sommige aanwezige wat te veel ´´gekrijs´´. Al met al een prima opener.

Bij de start van Massive Wagons heeft het publiek zich wat dichter bij elkaar gezet en is het wat drukker voor het podium. Het enige wat de band moest doen om de hele zaal direct mee te krijgen is ´Back To The Stack´ inzetten, en dat doet de band dan ook. Het vijftal past net op het podium, maar de zanger weet de hele show ruimte te vinden om te springen, dansen, met zijn benen te zwaaien en te marionetten met zijn mic standaard. De sfeer zit er gelijk in. Ook complimenten voor het geluid, want dat was geen enkel moment off. Vervolgens reigt de band knaller na knaller aan mekaar. Tot een verplichte gitaarwissel gaat het moeiteloos door en ook hun weten de energie hoog te houden. Al grapt zanger Barry Mills dat de gitarist wel heel erg zijn tijd neemt. ´´Dont worry, we´ll wait. These people came for live music but do your thing´´. Mooi om te zien dat band er zichtbaar zin in heeft en het ze niet deert dat de opkomst wat tegenvalt.

Ze waren vanavond wel in een bloedvorm dus zou ik het niet gek vinden dat de volgende passage in Nederland drukker bezocht zal worden. Toen Mills vroeg wie de band nog een keer zou komen zien als ze kwamen stak iedereen zonder twijfel de hand omhoog. Overigens niet de enige keer dat de handen de lucht in gaan. Ook op het wat tragere ´Ratio´. Het publiek geniet zichtbaar.

Ze gaan immers ook al een tiental jaar en het is voor sommige een concert waarop ze lang hebben gewacht. Het enthousiasme van het publiek doet Massive Wagons zichtbaar wat en doen er nog een schepje bovenop. Al is het helaas na ´In It Together´ dan echt gedaan en gaat iedereen meer dan tevreden huiswaarts. Hopelijk tot snel.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ