Exa – Left In Shards

Facebookrssmail

Exa is een Duitse Thrashband opgericht in 2016 toen de heren nog op school zaten. Twee jaar later brengt Exa hun debuut-EP ‘Ignite’ uit die de eerste plaats wint in de categorie beste nieuwkomer van Metal Hammer magazine. Door het behalen van deze eerste prijs mag Exa in datzelfde jaar optreden op het Metal Hammer Paradise Festival.

In 2020 brengt Exa haar eerste volledige langspeler genaamd ‘Cut The Past’ uit. Dit album geeft Exa de gelegenheid te touren met bands als Power Trip, Nervosa en Misery Index. Tom (Exa) Tschernig speelt en zingt niet alleen op dit album maar is ook verantwoordelijk voor het goede geluid.

Wat mag je verwachten van ‘Left In Shards’?. Negen goede thrashnummers die allen klokken tussen de drie en vijf minuten. (Ik reken voor het gemak ‘Circadian’ dat dient als intermezzo voor het afsluitende ‘King Terror’ even niet mee). De nummers combineren het beste van de jaren 80 Bay Area en Teutonic Thrash met de Groove Metal die Machine Head speelde in de ‘Burn My Eyes’ periode in de jaren 90. De muziek grijpt dus terug naar de jaren 80/90 maar klinkt door de goede produktie en mix van Tom (Exa)Tschernig toch niet oubollig.

Het gitaarwerk en dan met name de riffs doen sterk denken aan die van Metallica, Testament en Exodus en ook de Duitse bands Kreator en vooral Destruction zijn overduidelijk terug te horen. Dit komt vooral door de zang van Tom die erg lijkt op die van Schmier. Beste nummers zijn ‘Dead Child Eyes’ wat erg doet denken aan Machine Head ten tijde van ‘Burn My Eyes’. Ook afsluiter ‘King Terror’ is een hoogtepuntje met lekker pulserend drumwerk van Leon Pester en vet pompend baswerk van Tamino Bosse. Alleen jammer dat het nummer een beetje uitgaat als een nachtkaars door de fade-out op het einde. Ik kan dit album iedereen aanbevelen die houdt van goede thrash/groove metal en niet zo veel waarde hecht aan originaliteit. (73/100) (Eigen Beheer)

Tracklist

 1. Return To Madness (3:44)
 2. Under His Eye (3:27)
 3. Dead Child Eyes (4:48)
 4. Hire To Fire (4:50)
 5. Mind Free 3:18)
 6. Left In Shards (4:38)
 7. Witch Hunt (3:12)
 8. Cease To Exist (4:07)
 9. Circadian (0:51)
 10. King Terror (3:52)

Lineup

 • Tamino Bosse – Bass
 • Leon Pester – Drums
 • Tom (Exa) Tschernig – (lead)Guitars/Vocals
 • Johannes Lortz – (rhythm)Guitars
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ