Firewind – Stand United

Facebookrssmail

Firewind is het kindje van de Griekse gitaarvirtuoos Gus G. die nog grotere bekendheid kreeg als gitarist van Ozzy Osbourne. ‘Stand United’ is het tiende album van Firewind en het tweede album met de Duitse zanger Herbie Langhans die je misschien ook kent van Avantasia. De boodschap van het album is dat het belangrijker dan ooit is om nader tot elkaar te komen in plaats van elkaar in de haren te vliegen.

Firewind’s eerdere albums staan vooral vol met snelle powermetal nummers waar Gus G. mag laten horen hoe snel zijn vingers zijn. ‘Stand United’ is meer een melodieus metal/hardrock album dan een powermetal album. Alleen het titelnummer is behoorlijk snel en zit vol tempowisselingen.

Niet alle nummers op ‘Stand United’ zijn even sterk. Vooral ‘Talking In Your Sleep’ een cover van The Romantics is een behoorlijke misser. Weliswaar heeft Firewind het nummer in een metaljasje gestoken maar deze versie haalt het bij lange na niet bij het origineel. Ook het laatste nummer de semi-ballad ‘Days Of Grace’ is niet het beste nummer wat ze hebben geschreven. Ook de beslissing om dit nummer te gebruiken als afsluiter is wat ongelukkig, het had beter in het midden van het album geplaatst kunnen worden. Nu sluit het album af met twee van de minste nummers.

Al met al slaat de balans toch positief uit. Tegenover de wat eentonige composities staat het altijd lekkere gitaarwerk van Gus G. en ook Herbie Langhans levert een prima prestatie. Ook het geluid en het artwork zijn prima in orde. ‘Stand United’ is een album dat zowel de oude fans tevreden zal houden en waarmee ze ook nieuwe fans gaan winnen. (73/100) (AFM Records)

Tracklist

  1. Salvation Day (4:23)
  2. Stand United (4:29)
  3. Destiny Is Calling (3:54)
  4. The Power Lies Within (4:19)
  5. Come Undone (4:45)
  6. Fallen Angel (3:36)
  7. Chains (4:54)
  8. Land Of Chaos (3:54)
  9. Talking In Your Sleep (4:10)
  10. Days Of Grace (4:45)

Lineup

  • Gus G. – Guitars/Keyboards
  • Herbie Langhans – Vocals
  • Petros Christo – Bass
  • Johan Nunez – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ