Familiezondag bij Nirwana tuinfeest

Facebookrssmail

De zondag tijdens het Nirwana Tuinfeest was het een bruisende en levendige dag, vooral tijdens de Kindermiddag. Het festival, dat bekend staat om zijn eclectische muziek en festivalatmosfeer, zet die dag een extra dimensie in de spotlight met een programma speciaal gericht op de jongere bezoekers en hun families.
De zon scheen volop en de temperatuur steeg tot ongekende hoogte, waardoor de hele dag een zonnige en hete sfeer had. Het was een perfect voorbeeld van een zomerfestijn, waarbij de stralende zon de energie en vreugde van de festivalgangers alleen maar leek te versterken.
De Kindermiddag bleek een enorm succes, met vele gezinnen die naar het festivalterrein kwamen om te genieten van de speciale activiteiten en optredens. De gratis toegang maakt het evenement nog toegankelijker voor gezinnen, wat bijdroeg aan de drukte en het enthousiasme op het terrein.
Naast de activiteiten voor kinderen, zoals leuke spelletjes, knutselworkshops en andere gezinsvriendelijke entertainment, stonden er ook tribute bands op het programma. Deze bands brachten een eerbetoon aan enkele van de grootste namen uit de muziekgeschiedenis, en hun optredens werden enthousiast ontvangen door zowel jong als oud. De muziek varieerde van rock- en popklassiekers tot iconische hits, waardoor er voor ieder wat wils was.
In het pittoreske dorp Lierop hebben meer dan 50 mannen zich sinds begin 2024 voorbereid op een bijzondere muzikale onderneming die het dorp en het Nirwana Tuinfeest op zijn kop zou zetten. Lumberjack is een eenmalig en uniek muziekproject dat de passie voor rockmuziek verenigt met de kracht van gemeenschapszin. Dit ambitieuze project heeft mannen van alle leeftijden samengebracht, met als geslaagd doel een onvergetelijke muzikale ervaring neer te zetten tijdens de zondagmiddag van het Nirwana Tuinfeest.

Speciaal voor de kinderen waren en maar liefst twee optredens van Alle Kleuren dé unieke 11-koppige K3 tributeband. Deze liveband, met zangeressen bekend van K2 zoekt K3, dompelde de kinderen onder met meezingers van K3.

Voor de liefhebbers van Elton John kroop Paul Corten in de huid van deze muzieklegende. Just like Elton klonk niet alleen als Elton John, hij leek er ook nog sprekend op. Samen met zijn band zorgde hij voor menig meezinger tijdens het optreden.

Passie, persoonlijkheid & punch—Just like Elton heeft het allemaal. Geboren entertainer Paul Corten kruipt in de huid van Sir Elton zelf en weet samen met zijn ijzersterke band en swingende backing vocals een onvergetelijk feest van herkenning neer te zetten. Van ‘Rocket Man’ tot ‘I’m Still Standing’ en ‘Don’t Let the Sun Go Down on Me’, alle iconische hits komen voorbij. Niets was te gek voor deze energieke tribute, waarin de magie van Elton John tot leven kwam!


Rudy Baxter kroop deze dag in de huid van Ed Sheeran. Samen met zijn band @Sheeran tribute werd het publiek meegenomen op een meeslepende reis door de muziek van Ed Sheeran, waarbij elk nummer op een unieke en opwindende manier wordt geïnterpreteerd. Of het nu gaat om intieme ballads of energieke anthems, Rudy weet de essentie van Ed’s muziek perfect te vangen en zorgt voor een avond vol emotie, herkenning, en muzikaal vakmanschap. Wat vorig jaar nog een droom was van de band, stond nu op de Main stage van Nirwana Tuinfeest.

De Lieropse legendes van de Precise Patchwork Band speelde Tom Petty (PPB plays Tom Petty). Met meer dan 50 jaar podium ervaring stonden de ‘ouwe’ rockers alive and kicking op het multitube stage van Nirwana Tuinfeest.

Dé Anouk tribute van Nederland: dat is WOMAN. Deze achtkoppige band, vol liefde en passie voor de muziek van onze eigen Anouk, brengt een eerbetoon aan haar grootste hits. Van ‘Nobody’s Wife’ tot Make it Rain’ en alle pareltjes daartussenin, WOMAN geeft elk nummer nét dat beetje extra. De bandleden van WOMAN zijn ervaren, hardwerkende muzikanten die weten hoe ze dat echte live-gevoel moeten overbrengen. Ze leveren de kwaliteit van “Anouk is Alive” met een energie die je niet snel vergeet. Dit hoorde je terug tijdens de dans en meezing acties van het publiek.

De bandleden van Californicated begonnen hun reis vanuit een gedeelde passie voor de muziek van de Red Hot Chili Peppers. Wat hen onderscheidt van andere tribute bands is niet alleen hun toewijding aan het nabootsen van het geluid van de Peppers, maar ook hun vermogen om de energie, de rauwe emotie en het plezier dat de originele band uitstraalt, over te brengen op het podium. Dit is geen simpele kopie, maar eerder een zorgvuldige reconstructie van de magie die de Peppers naar het publiek brengen. Hun harde werk en toewijding werpen hun vruchten af toen ze deelnamen aan “The Tribute: Battle of the Bands” in seizoen 2.

Vijf muzikanten, verenigd door hun liefde voor Limp Bizkit, besloten om een hommage te brengen aan de muziek die hen zoveel vreugde gaf. Maar in plaats van simpelweg de originele band te kopiëren, wilden ze iets meer. Ze wilden de muziek van Limp Bizkit door hun eigen unieke filter halen en op een geheel nieuwe manier de speakers uit blazen.
Limp Business is dus geen exacte kopie van Limp Bizkit, maar een band die met respect en een flinke dosis creativiteit de energie van de originele muziek naar nieuwe hoogten tilt. Hun optredens zitten vol kracht, energie en vooral plezier. Ze spelen nummers uit de hele Limp Bizkit-discografie, en natuurlijk komen alle bekende hits voorbij waar je niet stil bij kunt blijven staan.

Prodigy XL is een rocktribute aan The Prodigy, en ze brengen een eerbetoon aan deze legendarische band zoals het hoort: met stuwende live drums, gierende gitaren en powervocals. Ze spelen alle grote hits, zoals ‘Smack My Bitch Up’, ‘Firestarter’, ‘Out of Space’ en ‘Omen’ en geven deze nummers een rauwe, rockende twist die je direct raakt. Deze tribute band bestaat uit echte rockdieren, met een diepe liefde voor The Prodigy. Met hun intense, “in your face” stage-act weten ze elke menigte op te jutten tot een kolkende massa. Verwacht energie, spektakel en een ervaring die je niet snel vergeet.

Vriendschap en muziek: dat is waar het om draait bij de vijf mannen van Baby Blue. Sinds hun oprichting in 2013 hebben ze het live-circuit stormenderhand veroverd met hun diverse en spetterende shows. Of het nu gaat om rock, pop, Nederlandstalige nummers of een vleugje hiphop, Baby Blue heeft het allemaal in huis.
Met een vrachtwagen vol hits zorgt Baby Blue voor een avond vol dansen, zingen en onvergetelijke momenten. Deze band doet alles live—geen backing tracks of onnodige poespas. Wat je kunt verwachten is een retestrakke, in-your-face show met de meest gave special effects, donderende drums en scheurende gitaren. Baby Blue grijpt je bij de keel en laat je pas los wanneer het verrukkelijke drumgeweld je laat schreeuwen van vreugde.

De combinatie van een zonovergoten dag, de speciale Kindermiddag en de tributes aan legendarische artiesten zorgde voor een levendige en feestelijke sfeer. De drukte van 5000 bezoekers, die zich verspreidden over het terrein om te genieten van de muziek en activiteiten, droeg bij aan de algehele gezelligheid en het succes van de dag.
De Kindermiddag op zondag bij het Nirwana Tuinfeest was een prachtig voorbeeld van hoe een festival niet alleen kan dienen als een muziekervaring, maar ook als een familievriendelijk evenement dat mensen van alle leeftijden samenbrengt voor een dag vol plezier, muziek en gemeenschapsgevoel.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ