Jim Peterik & World Stage – Roots & Shoots Vol.2      

Facebookrssmail

Jim Peterik behoeft geen introductie maar ik ga het toch doen. Het meest bekend is hij als lid van Survivor. Hij was mede componist van hun grootste hit ‘Eye Of The Tiger’ dat gebruikt werd als sounndtrack bij de film Rocky lll. Verder heeft hij mee geschreven aan nummers van Cheap Trick, Sammy Hagar en REO Speedwagon.

Tegenwoordig houdt hij zich bezig met zijn band Pride Of Lions met zanger Toby Hitchcock die ook op dit album te horen is. Naast Pride Of Lions wordt zijn tijd in beslag genomen door veel (neven)projecten waaronder World Stage dat 20 jaar geleden is opgestart. Peterik heeft met dit alles een nobel doel voor ogen, namelijk het promoten van AOR/pop-rock met gevestigde namen en nieuw talent. ‘Roots & Shoots Vol.2’ volgt het eerder dit jaar uitgekomen eerste album op.

Er doen nogal wat zangers en zangeressen mee op dit album. Ik ga dan ook alle 12 nummers van het album afzonderlijk bespreken aangezien het niet alleen qua zang wisselend is maar ook qua stijl zit er wel wat nuanceverschil in al blijft het wel AOR Jim Peterik stijl. Het album opent sterk met ‘American Dreamer’ gezongen door de (nog) onbekende Dave Mikulskis die momenteel zingt in de Classic Rock band Hi-Infedelity. ‘American Dreamer’ heeft een zomers sfeertje en zit vol stevig gitaarwerk, één van de betere nummers van het album. Op ‘Your Own Hero’ zingt Mike Reno die bekend is van de Canadese AOR band Loverboy. Ook dit nummer is een stevige rocker met mooi ondersteunend pianowerk. Dave Mikulskis is voor de tweede keer te horen op ‘Stronger Than You Know’. Op dit nummer laat hij horen niet alleen het stevigere werk aan te kunnen maar ook ballads voor hem geen probleem zijn.

Op ‘All That’s Mine To Give’ krijgen we voor de eerste keer Pride Of Lions maatje Toby Hitchcock te horen. Deze power ballad bevat strijkers en doet me erg aan Stryper denken. Chicago bassist/zanger Jason Scheff is te horen op ‘Been To The Mountain’, een stevige bluesrocker met uitstekende hooks en een mooie gitaarsolo. Op ‘Forever Endeavor’ is Toby Hitchcock voor de tweede keer te horen. Niks mis met dit nummer vooral de achtergrondkoren strelen je oren maar het is mij wat te gezapig. Één van de mindere nummers van het album. Op ‘Rise Again’ krijgen we weer een nieuw talent te horen namelijk Kevin Farris die in 2020 meedeed aan ‘The Voice’. Lekker poprock nummer met een refrein dat meteen in je hoofd blijft zitten en je meteen mee kunt zingen.

Peterik’s eerste band The Ides Of March speelt op ‘We Can Fly’. Wat mij betreft een niet al te geslaagd nummer. Veel country gemixed met een hoop blazers en een volkomen misplaatst Blues Brothers outro. Dan is het volgende nummer ‘Love Lives’ weer een stuk beter. Op deze op countryleest geschoeide ballad zingt Peterik een duet met Starship’s Cathy Richardson. Vervolgens komt één van de hoogtepunten van het album, het Toto-achtige ‘Until’. ‘Until’ opent met piano en akoestische gitaar en wordt gezongen door Chicago zanger Neil Donell die de luisteraar trakteert op een serenade waarbij hij gebruik maakt van zijn bereik van 4 octaven. Op het poprocknummer ‘Hit Of Freedom’ zingt ook weer een nieuw talent genaamd Sophia Sheth. Ook van deze dame gaan we in de toekomst zeker meer horen. Het afsluitende ‘The Road To Forever’ zingt Peterik zelf in. Door de wat wisselende kwaliteit van de nummers valt mijn score wellicht wat te laag uit voor sommige lezers maar een dikke 7 is nog altijd een mooie score. (78/100) (Frontiers Music).          

Track List

1 American Dreamer (feat. Dave Mikulskis)(4:16)

2 Your Own Hero (feat. Mike Reno & Jim Peterik)(4:01)

3 Stronger Than You Know (feat. Dave Mikulskis & Jim Peterik)(4:09)

4 All That’s Mine To Give (feat. Toby Hitchcock)(4:26)

5 Been To The Mountain (feat. Jason Scheff)(4:05)

6 Forever Endeavor (feat. Toby Hitchcock & Jim Peterik)(4:24)

7 Rise Again (feat. Kevin Farris)(5:08)

8 We Can Fly (feat. The Ides Of March)(3:53)

9 Love Lives (feat. Cathy Richardson & Jim Peterik)(4:07)

10 Until (feat. Neil Donnell)(3:59)

11 Hit Of Freedom (feat. Sophia Sheth)(4:03)

12 The Road To Forever (feat. Jim Peterik)(4:00)

All instruments and arrangements by Jim Peterik except We Can Fly played by The Ides Of March

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ