Northlane’s terugkeer als headliner zeer succesvol in 013

Facebookrssmail

Het is donderdag 26 september als Northlane voor het eerst in lange tijd een headline show speelt in ons land. De ‘Mirror’s Edge’ tour – vernoemd naar de gelijknamige EP – zal plaatsvinden in 013. Naast Northlane zullen ook Novelists FR en ten56. vanavond hun best doen de Tilburgse zaal plat te spelen.

Na de nogal softe playlist die zich vantevoren afspeelt valt het Franse ten56. direct met de deur in huis. De lompe nu-deathcore van de heren komt goed over dankzij een strakke mix. De band is lekker actief op het podium en vocalist Aaron Matts doet goed zijn best om het publiek mee te krijgen in de set. De pit die de band weet te openen is massief, en met het publiek goed opgewarmd is het tijd om verder te gaan.

Het podium wordt overgedragen aan landsgenoten Novelists FR. De band verving vorig jaar vocalist Tobias Rische door Camille Contreras. Hoewel ze dus nog niet al te lang bij de band zit, is dit niet te merken; ze weet duidelijk hoe ze het publiek moet opzwepen. Naast Camille is ook de rest van de band duidelijk in zijn element; ze zijn lekker beweeglijk op het podium en hebben het hier duidelijk naar hun zin. Muzikaal klinkt het geheel ook erg goed, de band zet een ijzersterke set neer en laat een positieve indruk achter op het aanwezige publiek.

Het duurt hierna niet lang voordat Northlane het podium betreedt; de band brengt ondersteund door een extreem dikke lichtshow een set, waarin de gehele ‘Mirror’s Edge’ EP langskomt (buiten het gelijknamige intro nummer). Ook brengt de band een flink deel van ‘Obsidian’ mee, evenals een selectie van ‘Alien’ en ‘Mesmer’. Voor de aanwezige fans lijkt het echter nauwelijks uit te maken; van opener ‘Carbonized’ tot afsluiter ‘Nova’ (en toegift ‘Citizen’) zingt, springt en mosht het aanwezige publiek hard door. De band zelf is ook in zijn element; het viertal gaat goed op in zijn eigen muziek, en zoekt continue het publiek op voor interactie. Ook qua geluid klinkt alles heerlijk strak, zonder daarbij het directe van het live geluid te missen.

Al met al was dit zeker een geslaagde avond, en we hopen ten zeerste dat Northlane met de volgende albumcyclus als headliner terugkeert naar Nederland!

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ