Gitarist Ken Susi en drummer Nick Pierce stappen uit As I Lay Dying

Facebookrssmail

Gitarist Ken Susi en drummer Nick Pierce hebben per direct hun vertrek aangekondigd uit de Amerikaanse metalcoreband As I Lay Dying. Beide muzikanten maakten via sociale media bekend dat ze de band verlaten, maar dat de geplande optredens doorgaan met vervangende muzikanten.

Ken Susi trad in 2022 toe tot de band als vervanger van Nick Hipa. Met zijn achtergrond als gitarist van Unearth bracht hij een frisse energie in As I Lay Dying. Zijn technische gitaarspel en energieke podiumpresentatie werden door fans enthousiast ontvangen. In een persoonlijk bericht verklaarde Susi dat hij zich wil richten op andere muzikale projecten en zijn werk als producer.

Nick Pierce, voormalig drummer van Unearth, kwam ook in 2022 bij de band ter vervanging van Jordan Mancino. Ondanks zijn korte tijd bij As I Lay Dying, maakte hij indruk met zijn technisch verfijnde drumwerk tijdens recente tournees.

In zijn verklaring geven Susi en Pierce geen specifieke reden voor hun vertrek, maar verwijst Ken Susi naar Ryan Neff, die de band vorige week verliet.

Het vertrek van Susi en Pierce wordt mogelijk in verband gebracht met persoonlijke problemen van frontman Tim Lambesis. Lambesis kwam eerder in opspraak na het inhuren van een huurmoordenaar om zijn toenmalige vrouw te doden. Recente relatieproblemen met zijn derde vrouw zouden opnieuw voor onrust binnen de band hebben gezorgd. Op social media was te zien dat zijn vrouw, Dany Ciara, tijdelijk Lambesis’ achternaam had verwijderd, wat later weer hersteld werd.

As I Lay Dying heeft nog geen officiële reactie gegeven op het vertrek van de twee bandleden. De in 2000 opgerichte band heeft in de loop der jaren meerdere bezettingswisselingen ondergaan, maar blijft onder leiding van Tim Lambesis een van de grote namen in de metalcore-scene. Hun nieuwe album, “Through Storms Ahead”, staat gepland voor release op 15 november.

Update: Ook tourmanager Alex Kendrick is opgestapt bij As I Lay Dying. Kendrick benadrukt wel dat zijn vertrek niets heeft te maken met Tim Lambesis, met wie hij nog op goede voet zou staan. De Europese tournee die binnenkort zou starten, zou worden afgelast.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ