Metal Church naar Into the Grave

Facebookrssmail

Metal ChurchDe Amerikaanse heavy metal band Metal Church komt naar Into the Grave 2017. Vorige zomer stond de groep nog op Dynamo Metalfest in Eindhoven en gaf daar een overtuigend optreden, met Metal Church-veteraan Mike Howe weer als vocalist. Op Into the Grave gaat Metal Church dat weer dunnetjes overdoen. Het festival vindt plaats op 11 en 12 augustus 2017 op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

Metal Church wordt in de jaren ‘80 opgericht door Kurdt Vanderhoof, onder de naam Shrapnel. De band groeit al snel uit tot een van de talenten uit de metalscene aan de westkust van de VS. In zijn lange loopbaan stopt Metal Church er twee keer helemaal mee, maar gelukkig blijft de liefde voor heavy metal bestaan en sinds 2012 doen de Amerikanen weer actief mee met optreden en albums opnemen.

Door de jaren heen wisselt de bezetting van de band, waaronder ook frontman. Sinds 2015 staat oudgediende Mike Howe weer aan het roer. Op de plaat ‘XI’ (uit 2016) hoor je Howe’s scherpe vocalen weer. En dat klinkt goed; retegoed, als vanouds. Wie de band toevallig op Dynamo Metalfest heeft gezien in 2016, weet ongeveer wat te verwachten. Zo niet, dan hier alvast een hint: niets minder dan een ijzersterk optreden van deze grote legendes in de metalscene.

Into the Grave 2017 zal plaatsvinden op 11 en 12 augustus 2017 in Leeuwarden, Nederland. De volgende bands zijn inmiddels dus bevestigd voor het festival: Amon Amarth, Saxon, Arch Enemy, Powerwolf, Overkill, Life of Agony, Metal Church, Alestorm, Whitechapel, Hail of Bullets, Ember Falls.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ