Body Count ook naar Nijmegen

Facebookrssmail

eflyer_BodyCount-web_1Samen met gitarist Ernie C stond deze Ice-T begin jaren ’90 aan de wieg van de cross-over tussen metal en hiphop met zijn Body Count. Nog voor Rage Against The Machine, Limp Bizkit en Linkin Park om de hoek kwamen kijken. De band zorgde voor veel controverse door geen enkel blad voor de mond te nemen. Nummers als ‘KKK Bitch’, ‘Evil Dick’ en vooral het beruchte ‘Cop Killer’ brachten veel opschudding teweeg in de Verenigde Staten. Inmiddels zijn meerdere bandleden uit de originele line-up helaas om het leven gekomen door ziektes of drive-by’s en zijn alleen Ice-T en Ernie C nog overgebleven.

Het nieuwe album ‘Manslaughter’, het eerste van Body Count in acht jaar, is een rauwe, furieuze plaat geworden die volgens vele critici tot hun beste werk behoort. De rap pionier trekt weer als vanouds van leer tegen het establishment en het geweld in thuisland VS. De tour staat in het teken van dit nieuwe album, maar natuurlijk zullen klassiekers als ‘Born Dead’, ‘Body Count’, ‘There Goes The Neighbourhood’ en het omstreden ‘Cop Killer’ niet ontbreken!

Body Count zou een concert geven in de Melkweg op 10 juni, en op 11 juni in de Effenaar, maar nu maakt de band bekend op 12 juni ook een optreden te verzorgen in Doornroosje in Nijmegen. Body Count is terug in tha house!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ