Life’s Electric – Catalyst

Facebookrssmail

lifes electricLife’s Electric is opgericht in juni 2010 en de bandleden Michiel Korsten (Drums) Lars Geuskens (Bas) Gert-Jan Stehouwer (Gitaar) Ferry van der Woude (zang) zijn opgegroeid in de jaren negentig. Ze lieten zich inspireren door bands als Soundgarden, Alice in Chains en de Foo Fighters. Ze houden van het zwaardere gitaarwerk en toegankelijke structuren in hun muziek. Ze geven de jaren tachtig Grunge een modern geluid. Live hebben ze heel wat op hun naam staan, o.a. 013, poppodium Nieuwe Nor in Heerlen en Bibelot Dordrecht. Ook stonden ze op festivals als Kempenerpop en Bevrijdingsfestival Limburg.

In 2012 brachten ze hun debuut album ‘Trust me, I’m a doctor’ uit. Hun debuutalbum zag er al mooi uit; Hun EP ziet er nog beter uit. Het is duidelijk te zien dat er goed nagedacht is over de looks van hun EP. Het kleurgebruik op de cover komt overal terug. Bas Bakker is hier verantwoordelijk voor. Met hun nieuw EP wilden ze meer diepgang, intensiteit en het mocht wel wat heftiger dan hun pop-rock debuut album. Daarom hebben ze Robin van Loenen als producer gekozen.

Het is meteen duidelijk dat hun EP heel anders is. Stevigere rock, intenser geluid. Ook de stem van Ferry is duidelijk anders. Ruwer van geluid. Ondanks het rauwe in zijn stem, kan Ferry ook de hoge noten prima aan. Het is goed te horen dat alle mannen in de afgelopen twee jaar hun muzikale kunnen hebben verbeterd. De power rock die ze brengen zit vol energie. Gitaar, bas en drum zijn volop aanwezig. Bij dit alles verliezen ze de mooie melodielijnen niet uit het oog!

De stem van Ferry is, afhankelijk van het instrumentale volume soms een beetje “zachter”. Maar vaak genoeg klinkt Ferry lekker rauw. Helaas zijn de songteksten niet altijd helemaal te verstaan. Qua kostenplaatje heel begrijpelijk dat er geen tekstboekje bij zit. Maar toch een beetje jammer. Vooral van het vierde en laatste nummer ‘Caterpillar’ had ik graag even een blik kunnen werpen op de songtekst. Ik  hoor de emotie, maar versta niet alles.

Gedurende een minuut of twintig vlogen de decibellen hier aangenaam de ruimte binnen! (7,5/10) (Eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ