Steven Wilson, Gary Clark Jr. en meer bevestigd voor Bospop

Facebookrssmail

bospopVier namen kunnen we weer toevoegen aan de line-up van Bospop. Op zaterdag 11 juli komen Gary Clark Jr. en Luminize naar het festival, terwijl op zondag Steven Wilson en PAUW naar Weert afreizen. Eerder zijn onder andere Dream Theater, Europe, ZZ Top, Ed Kowalczyk, Anastacia, Racoon, Anathema, Thunder en Danko Jones aangekondigd. De 35e editie van Bospop vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

De Kroatische vrouwen Matilda, Marcela, Irena en Tea vormen samen Luminize. Het kwartet begon, zoals zoveel bandjes, op de middelbare school. Inmiddels heeft de formatie furore gemaakt in eigen land, maar werd er onder meer ook al opgetreden in Australië. Hun eerste officiële single werd begin dit jaar gereleased: ‘Get It Back’. Luminize trapt zaterdag 11 juli af in de tent, terwijl Gary Clark Jr. aan het begin van diezelfde avond op het hoofdpodium staat. De Texaan werd onder meer bekend door samenwerkingen met artiesten als Alicia Keys, Foo Fighters en The Rolling Stones. De 31-jarige Clark kan eigenlijk in elk genre wel uit de voeten, heeft zowel in de categorie R&B als Rock Grammy nominaties achter zijn naam staan. Het natuurtalent staat te boek als een sensatie op het podium en we kijken dan ook erg uit naar het optreden van ‘The King of the Summer Festivals’ op Bospop.

Steven Wilson sluit op zondagavond 12 juli het festival af. De multi-instrumentalist bracht onlangs het album ‘Hand. Cannot. Erase.’ uit en werkt ondertussen ook nog onverminderd verder als producer. Er zijn er niet veel die harder werken dan Wilson. Verwacht covers, nieuw werk en verrassingen als de Brit eenmaal on stage staat. Het psychedelische PAUW, uit Twente, kwam, zag en stond in 2014 uit het niets in tal van zalen in Nederland. Tijdens de Popronde worden ze liefst 38 keer geboekt; dat is in de geschiedenis van het festival nog niet eerder voorgekomen. Inmiddels is de eerste EP een feit, single ‘Shambhala’ werd juichend ontvangen, net zoals ook hun openingsoptreden op de zondag van Bospop juichend ontvangen zal worden.

Op Bospop treden ruim twintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. De Café Area maakt dit jaar zijn debuut op het festivalterrein. Het betreft een sfeervol ingericht bruin café waar de bezoeker kan genieten van speciale bieren en wijnen. Ook wordt komende editie de publiekscatering uitgebreid met enkele bijzondere gerechten.

Zaterdag 11 juli: ZZ Top, Ed Kowalczyk, Gary Clark Jr. Anastacia, Racoon, Fish, Band of Friends, Layla Zoe en Luminize.
Zondag 12 juli: Steven Wilson, Dream Theater, Europe, Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra, Black Label Society, Anathema, Danko Jones, Thunder, The London Souls, Dizzy Mizz Lizzy en PAUW.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ