Dopethrone eenmalig naar P60

Facebookrssmail

detail-dopethrone-smokingDopethrone komt op 29 april voor een exclusieve show naar P60 in Amstelveen, en neemt de ruige bands Nauseahtake en Obese mee voor een knallende avond metal! Dopethrone ontstond in 2008 in de meest trashy ghetto wijk van Montreal. Ze omvatten de kilheid van black metal, de standsvastigheid van de New Orleans-style sludge en hebben een heavier-than-thou doom mentaliteit. De riffs zijn dik, strak en destructief, de vocalen zijn hard en dierlijk.

De band heeft drie goed ontvangen albums uitgebracht, waarvan de tweede plaat ‘Dark Foil’ zelfs als een van de beste in de stoner metal beschouwd wordt. Één recensie wist het pakkend te verwoorden: “Dit album klinkt alsof de duivel het zelf heeft geschreven en uitgekakt over de aarde.” Vierde album ‘Hochelaga’ zal deze maand uitkomen en kan niet anders dan ontzettend vet worden!

Nauseahtake zal deze avond openen. The Sleeping Shaman heeft in zijn cd review van het onlangs verschenen vinyl ‘Laws of Multiversal Gravitation’ goed verwoord waarom je beter vroeg aanwezig kunt zijn: “These Dutchies have made a varied, exiting album with surprises around every corner. At times heavy, at times spaced out, this is a gem for anyone that has an adventurous ear.”

De tweede supportact van de avond is OBESE uit Utrecht. Omdat hun bio-info toch net wat ‘vetter’ klinkt in het Engels: “OBESE is crunchy, catchy, powerful and above all heavy as hell. Bringing the groove back into stoner and feeding your appetite with fat tunes that will leave you hungry for more. The weight and thickness of sound is being explored one track at a time: corpulency never felt that good. The immense riffage in a vast landscape of bulldozing euphony will leave nobody unsatisfied.” Aldus het kersverse label Argonauta Records dat Obese’ nieuwe schijf in mei uit zal brengen. Eet smakelijk!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ