Punkpoëet John Cooper Clarke in september naar Nederland

Facebookrssmail

John Cooper ClarkeDe legendarische en roemruchtige punkpoëet John Cooper Clarke komt in september voor drie shows naar Nederland. De opmerkelijke Brit zal naast een optreden op het Into The Great Wide Open Festival, ook te zien zijn in Paard van Troje en Bitterzoet.

Met zijn vlijmscherpe, satirische, politieke en vooral ook animerende gedichten die met een vlammende snelheid worden voorgedragen, maakt John Cooper Clarke als “punkdichter” in de late zeventiger jaren snel furore.

John Cooper Clarke is een graag geziene gast op het podium. Hij wordt voor gastoptredens uitgenodigd door o.a. Sex Pistols, Joy Division, Buzzcocks, The Fall, Elvis Costello en New Order.

Tussen 1978 en 1983 brengt John Cooper Clarke vijf albums en verschillende EP’s en singles uit. Zijn gedichten worden muzikaal ondersteund door de band The Invisible Girls. Jaren later, in 2002, verschijnt er nieuw werk, namelijk het album ‘Word of Mouth’. Behalve cd’s publiceert de Engelsman zijn stukken ook in boekvorm. ‘Ten Years In An Open Necked Shirt’ wordt in de categorie gedichtenbundels een bestseller en wordt regelmatig herdrukt.

Het tourschema ziet er als volgt uit:
3/9: Den Haag, Paard van Troje
4/9: Amsterdam, Bitterzoet
5/9: Vlieland, Into The Great Wide Open

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ