Uncle Acid brengt vierde album ‘The Night Creeper’

Facebookrssmail

Engelands grootste cultband Uncle Acid is terug met hun vierde album ‘The Night Creeper’. Begin 2015 ging de band samen met Liam Watson (White Stripes, Tame Impala, Electric Wizard) de Toe Rag Studios in, met als resultaat tien songs waar de naargeestigheid van af druipt. Dit louche geluid staat kaarsrecht tegenover de melodieën, waar Uncle Acid juist hun voorliefde voor jaren ‘60 meidengroepen als The Ronettes en The Shangri-La’s laat horen. Black Sabbath meets Phil Spector.

uncle acid the night creeperThe Night Creeper begon als een concept: “The idea is that this album could have started life as an old cheap, grime-covered 25 cent pulp paperback like the type sold at news-stands outside train stations,” legt bandleider Kevin Starrs uit. “But then perhaps it is adapted into a film noir, which itself is then re-made twenty years later as an ultraviolent, slasher Italian Giallo film. The album follows this aesthetic lineage as it descends from trash to noir to something discernibly darker…”

Eerder noemde de psychedelische zwartgallige popband als inspiratie al de jaren ’70 folk horror films: kaarslicht, ceremoniële messen en trillende handen. Ook zien ze het Amerika van Post-Charles Manson als een grote inspiratie. Jim Jones aan de cyanide-cocktails, als Ronald McDonald verklede seriemoordenaars en een soundtrack van MC5 en Blue Oyster Cult. Muziek die dient als strijdlied tegen de moreel degenererende zelfvernietigende consumptie maatschappij.

Nu komt Uncle Acid & The Deadbeats met ‘The Night Creeper’, hun duisterste trip tot op heden.

Uncle Acid Live:

11-11 Tivoli de Helling, Utrecht.
12-11 Effenaar, Eindhoven.
13-11 Trix, Antwerpen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ