Ongekroonde koningen van de psychedelica, White Hills, doen de Effenaar aan

Facebookrssmail

white hillsWhite Hills zijn geen onbekenden in de Effenaar. Eerder dit jaar speelden ze de grote zaal volledig plat als voorprogramma van Mudhoney. Op 3 september doen ze dat in de kleine zaal nog eens dunnetjes over.

De White Hills uit New York zijn Gitarist Dave W. en bassiste Ego Sensation, aangevuld met een drummer van dienst. De muziek van de White Hills is niet in een hokje te vatten of omvat heel veel hokjes. Spacerock, Krautrock, psychedelica, Stoner, metal, electronica; al deze stijlen zijn op de White Hills van toepassing. Lange hypnotiserende spacy grooves met wijd uitwaaierende gitaarsolo’s kenmerkten eerdere platen van de White Hills.

Op hun nieuwste album ‘Walks for Motorists’ is meer ruimte voor liedjes en is er een grotere rol weggelegd voor electronica. Wat gebleven is zijn de hypnotiserende baslijnen van Ego Sensation.

Op donderdag 3 september staan de White Hills in de kleine zaal van de Effenaar in Eindhoven. Een must see voor iedere kraut- space- stoner- liefhebber, kortom eigenlijk voor iedere rockliefhebber.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ