Spaanse Garagerockband Hinds kondigt debuutalbum aan

Facebookrssmail

De Spaanse meiden van garagerock band Hinds komen op 8 januari uit met hun langverwachte debuutalbum ‘Leave Me Alone’ (via Lucky Number/NEWS). Hierop staan twaalf perfectly imperfect, zeer aanstekelijke lo-fi tracks geïnspireerd op muziek van hedendaagse garage rockers als Mac DeMarco, Ty Segall en The Black Lips.
hinds

Als teaser heeft Hinds alvast de single ‘Garden’ online gezet. Dit heerlijk compacte en volop rammelende indiepop liedje is te beluisteren via Soundcloud. Deze track, maar bijvoorbeeld ook ‘Chili Town’ dat onlangs nog op #1 stond op Hype Machine, hebben een plekje op de zeer charmante langspeler gekregen.

In 2011 is Hinds opgericht, toen nog onder de naam Deers, en pioniert in de ontluikende indie scene van Madrid. In 2014 vallen ze op met de singles ‘Bamboo’ en ‘Trippy Gum’. Het gerenommeerde muziekblad NME spreekt er vol lof over, en The Guardian doopt ze tot ‘new band of the week’.

Ze tekenen een contract bij het Engelse Lucky Number en het Amerikaanse Mom + Pop Music. Ze worden door o.a. The Libertines, het eerder genoemde The Black Lips en The Vaccines mee op tour gevraagd, en de buzz rondom het onbevangen viertal is een feit.

Met hun catchy garage pop songs trekken ze intussen de wereld over. Dit jaar deden ze o.a. zestien shows op SXSW, stonden ze op Glastonbury en schitteren ze binnenkort op het Pitchfork Music Festival en Iceland Airwaves. 2015 trapten ze echter af in ‘ons eigen’ Groningen tijdens Eurosonic.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ