Aborted – Termination Redux

Facebookrssmail

Press_Cover_01Het Belgische Aborted bestaat dit jaar 20 jaar en heeft haar naam in die jaren meer dan gevestigd als brutal death metal band. Inmiddels zijn er 8 full-lengths en 3 ep’s verschenen en ter ere van dit 20 jarige bestaan komt Aborted deze maand met een 4de ep genaamd ‘Termination Redux’.

Een intro en 4 nummers worden aangeboden waarvan 3 nieuwe nummers en een opnieuw opgenomen “oudje”. Eerste nummer dat voorbij komt is het titelnummer ‘Termination Redux’ en meteen wordt duidelijk dat Aborted nog niet heeft ingeboet aan kracht en agressie, muzikaal sterk en met de gruwelijke vocalen van Sven de Caluwé krijgen we weer een ultiem portie dood metaal voor de kiezen. ‘Vestal Disfigurement Upon The Sacred Chantry’ knalt uit de startblokken in een hoog tempo met strakke “breaks” en staat als een huis. Het derde nummer ‘Bound In Acrimony’ is bruut maar kent ook een “groove” en brengt daarmee wat variatie, een lekker nummer. De afsluiter van deze ep is de reïncarnatie van het in 2001 uitgekomen nummer ‘The Holocaust Re-Incarnate’ destijds van het album ‘Engineering The Dead’ en is een lekkere vette afsluiter.

De ep is een voorbode voor wat ons nog te wachten staat daar Aborted in de lente van 2016 het 9de album gaat uitbrengen. Momenteel zijn de heren op tour met Kataklysm en Septic Flesh, een tour die overigens eindigt op 21 februari met een optreden in het Tilburgse 013.

‘Termination Redux’ is vanaf 15 januari verkrijgbaar digitaal en op vinyl met een gelimiteerde oplage in de neon oranje gekleurde variant.

(8/10, Century Media)

Terminition Redux EP – Tracklist

01. Liberate Me Ex Inferis (Intro)
02. Termination Redux
03. Vestal Disfigurement Upon The Sacred Chantry
04. Bound In Acrimony
05. The Holocaust Re-Incarnate

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ