Primeur: Motörhead – The Chase Is Better Than The Catch

Facebookrssmail

28 December overleed Mr Rock ‘n Roll himself: Lemmy Kilmister. Het overlijden betekende het einde van Motörhead. Bij toeval zijn de shows op 20 en 21 november in de Zenith in Munchen opgenomen. Naar later helaas bleek, de laatste shows van Motörhead ooit. Op 10 juni komt het concert ‘Clean Your Clock‘ op DVD/CD/Vinyl uit bij UDR. Op 6 mei plaatsten we al een preview van ‘When The Sky Comes Looking For You’, op 20 mei de preview van ‘Overkill’ en nu de DVD uit is, in samenwerking met Motörhead Records en UDR mag RockMuZine speciaal voor jullie exclusief  voor Nederland de nieuwe clip ‘The Chase Is Better Than The Catch’ presenteren van die live DVD. Dus als je ‘m nog niet in huis hebt, dit is de clip waarmee we je alsnog gaan overhalen!

Motörhead

Motörhead was een van de meest invloedrijke heavy metalbands. Zelf noemde frontman Lemmy Kilmister de band zelf Rock ‘n Roll. De band werd in 1975 opgericht door Lemmy Kilmister, die eerder bassist was van Hawkwind. Ook was Kilmister roady bij Jimi Hendrix. De band wordt genoemd als een van de meest invloedrijke heavymetalbands en is van invloed geweest op onder anderen Alice in Chains, Metallica, The Sisters of Mercy, Queens of the Stone Age en Peter Pan Speedrock. Het bekendste nummer is natuurlijk het veelvuldig gecoverde ‘Ace of Spades’. Ook ‘Orgasmatron’ staat hoog in de lijsten van de verschillende heavymetal-liefhebbers. Motörhead haalde 2016 niet, doordat de Mr Rock ‘n Roll, Lemmy Kilmister, op 28 december overleed. ‘Clean Your Clock‘ is de laatste opname van de legendarische frontman. Laten we hem herdenken met de opnames en herinneren hoe hij was.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ