Hot Summer Rock Fest, een succes in Baroeg

Facebookrssmail

Op zaterdag 20 augustus stond de eerste editie van het Hot Summer Rock Fest geprogrammeerd in de Rotterdamse Baroeg. Een feest dat net als de uiterst succesvolle voorganger Rotterdam Rocks de rockmuziek terug moet brengen naar Rotterdam.

De zon schijnt, de bbq staat aan, er is koud bier en voor de gelegenheid hebben de vrijwilligers van Baroeg buiten een terras gecreëerd en daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig voor een leuk feest. Hot Summer Rock Fest gaat van start met de coverband XL tribute to rock. De band speelt lekkere (hard) rocksongs en met nummers als ‘Dallas 1 Pm’ (Saxon) en de Pat Travers song ‘Snortin’ Whiskey’ zit de sfeer er meteen lekker in. Zanger Johan Postma brengt de nummers met een aanstekelijk enthousiasme en zijn ietwat rauwe stem is uitstekend geschikt voor het merendeel van de gespeelde nummers. Dat de klassieker, ‘I Believe In You’ van Y & T, dat eigenlijk niet is mag de pret niet drukken. XL tribute to rock eindigt de set met AC/DC’s ‘Highway To Hell’ en zorgt voor een lekkere opening van de dag.

De volgende band op het podium is het Rotterdamse Powerpimps en dit viertal houd ervan om het publiek te schokkeren. Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll zijn de ingrediënten met de nadruk op sex, getuige de seksueel getinte nummers als ‘Fuck Her From Behind’ en ‘Ass To Die For’. Lekkere rock nummers met een hoog glamour gehalte en een hoofdrol voor zanger / gitarist Jerry Lace die een uitstekende interactie met het publiek heeft. Het is niet allemaal even strak en zuiver maar de Powerpimps compenseren dit met een grote dosis energie en een lekkere poser achtige show. Hier en daar een coversong als David Lee Roth’s ‘Just Like Paradise’ of het vermakelijke ‘Pretty Vacant’ van de Sex Pistols dragen bij aan een vermakelijke show.

Terwijl de Britten van Praying Mantis zich klaarmaken voor hun show vermaakt het publiek zich buiten, op het terras of bij de bbq. Burgers, frietjes en lekkere broodjes “pulled pork” vinden hun aftrek waarbij het weer, behoudens een half uurtje regen, bijdraagt aan de goede sfeer.

Praying Mantis is een band die werd opgericht in 1973 en in de jaren van de opkomst van de NWOBHM een plekje probeerde te bemachtigen tussen de grootmachten als Iron Maiden en Saxon. De band slaagde daar maar gedeeltelijk in, slecht management had een negatieve invloed op de groei en populariteit van de band. Met de in 2015 uitgebrachte langspeler ‘Legacy’ gaan de heren weer de zalen rond en doen zij vandaag Rotterdam aan. Met oude krakers als ‘Panic in the Streets’ zit de sfeer er al goed in. Lekker rockende nummers als ‘Believable’ en het meer gevoelige ‘Dream On’, waarbij de uitstekende zang van John ‘Jaycee’ Cuijpers opvalt, zijn welkom. Even is er wat irritatie, gitarist Tino Troy maakt zich erg druk om een vervelende bromtoon, maar gelukkig is dit probleem snel verleden tijd. Praying Mantis speelt een paar fijne afsluiters met ‘Children Of The Earth’ en ‘Captured City’ waarmee ze wederom aantonen van wanten te weten. Een band die meer verdient heeft dan het heeft gekregen.

De hoofdact van vanavond heeft een bijzonder verhaal. Purple Shade is een gelegenheidsformatie bestaande uit muzikanten die hun sporen reeds hebben verdient in de vaderlandse hardrock / metal wereld. Het bijzondere is dat de heren eigenlijk een try out show wilden doen met Purple Shade en dat pakte ietwat anders uit. Na slechts twee keer met elkaar in de oefenruimte aan het werk te zijn geweest werd de beoogde try out show een headline show op Hot Summer Rock Fest. Een lekkere Deep Purple set wordt voorgeschoteld en aan niets is te merken dat deze heren dat deze heren zo kortstondig met elkaar aan het werk zijn. Oude krakers als ‘Highway Star’, ‘Burn’, ‘Smoke On The Water’ en ‘Mistreated’ passeren met sterke vocalen van zanger Robert Soeterboek. Recenter materiaal in de vorm van ‘Perfect Strangers’ zorgt voor een compleet overzicht van de omvangrijke Deep Purple discografie. Een set sterke muzikanten met bassist Rob van der Loo (Epica), de gitarist Gert Nijboer (Highway Chile), Dirk Bruinenberg , de voormalig drummer van Vulture en Elegy en dan de personage van John Lord, en deze wordt super ingevuld door toetsenist Thijs Schrijemakers. Een gezelschap dat elkaar gevonden heeft bij Baroeg Open Air en zo zijn De Vrienden van Baroeg medeverantwoordelijk voor het ontstaan van deze gelegenheidsformatie. Purple Shade zet een puike prestatie neer en ik ben benieuwd hoe deze band zal klinken na wat meer oefensessies.

Hot Summer Rock Fest was een succes met een redelijke tot goede opkomst, lekkere muziek en Rotterdamse gezelligheid.

Foto’s (C) Dirk van den Heuvel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ

One Comment