Sinner – Tequila Suicide

Facebookrssmail

Hoewel de bandleden van Sinner allemaal hun eigen projecten hebben (Primal Fear en Saxon bijvoorbeeld), duurt het nooit langer dan vier jaar voor er weer een nieuw Sinner album verschijnt. Sinds 1982 heeft de Duitse band zo al meer dan vijftien albums uitgebracht, stuk voor stuk propvol onvervalste hardrock. Na ‘Touch of Sin 2’, een album met voornamelijk heropgenomen klassiekers uit de jaren ’80, was het weer tijd voor wat nieuw materiaal; het resultaat is ‘Tequila Suicide’, geproduceerd door Dennis Ward en Mat Sinner zelf.

Met de eerste vier nummers van het album wordt het meteen duidelijk dat ‘Tequila Suicide’ een echt Sinner album is; de nummers hebben hetzelfde ruige en toch melodieuze gitaarwerk als de eerste nummers uit de jaren ’80, en vormen een prima inleiding van het album. ‘Battle Hill’ springt eruit door originaliteit dankzij de tussenstukjes met de enkele melodie en de drums, en gebruikt een thema dat vooral gebruikelijk is in de huidige heavy metal. Het daaropvolgende ‘Sinner Blues’ is een geweldige combinatie van rock en blues; de Duitse mannen laten zien dat ze zich niet tot slechts een genre beperken. Ook in ‘Why’ wordt de stevige hardrock afgewisseld met piepkleine rustige en melodische tussenstukjes, wat ervoor zorgt dat het nummer een eigen sfeer krijgt en niet als het zoveelste harde nummer van de band kan worden afgeschreven.

De titel ‘Gypsy Rebels’ sluit niet alleen aan bij de tekst van het nummer, maar ook bij de muziek; invloeden uit de volksmuziek met zigeunerklanken zijn er perfect in verweven. Na nog een nummer dat zo van een album uit de jaren ’80 had kunnen komen, wordt ‘Tequila Suicide’ afgesloten met de ballad ‘Dying On A Broken Heart’, dat ondanks de wat standaard titel toch origineel is en een waardig einde van het album vormt.

Gezien Sinners geschiedenis (de band tourde in het verleden met grootheden als Mr. Big, Deep Purple en Ronnie James Dio) kon ‘Tequila Suicide’ al haast geen mislukking worden, maar daar is niet alleen de band verantwoordelijk voor. Verschillende grote namen in de muziekwereld droegen hun steentje bij: Gus G van Ozzy Osbourne, Ricky Warwick van Thin Lizzy en Pete Lincoln van Sweet hielpen mee om ook van het nieuwste album van Sinner alvast een klassieker te maken. Dankzij de typerende opening en de genre-overschrijdende experimenten van de band, is ‘Tequila Suicide’ een ontzettend veelzijdig geheel dat de oudere fans kan tevredenstellen en tegelijkertijd voor een hele nieuwe schare fans kan zorgen.

(87/100, AFM)

1. Go Down Fighting 02:37
2. Tequila Suicide 03:14
3. Road to Hell 03:31
4. Dragons 05:01
5. Battle Hill 04:08
6. Sinner Blues 04:31
7. Why 03:56
8. Gypsy Rebels 03:26
9. Loud & Clear 04:09
10. Dying on a Broken Heart 04:42

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ