Martyr vindt in Marcel den Breejen nieuwe gitarist

Facebookrssmail

De “Dutch metal legends” Martyr hebben een nieuwe gitarist aangenomen. Zijn naam is Marcel den Breejen.
Marcel den Breejen
Gitarist Rick Bouwman: “Toen wij vorige week wereldkundig maakten dat we een nieuwe 2e gitarist zochten hebben wij enorm veel respons uit binnen- en buitenland gekregen van gitaristen die auditie wilden komen doen. Marcel den Breejen bleek al snel de juiste kandidaat te zijn. Zijn skills, achtergrond en zijn ambities passen precies bij hetgeen wij bij Martyr voorstaan. Den Breejen had in no time de in te studeren nummers in zijn systeem zitten en tijdens zijn auditie werden we letterlijk omver geblazen. We denken met deze gitarist niet slechts een vervanger maar een nieuwe aanwinst te hebben gevonden voor de ambities die we hebben met Martyr en de weg die we in de toekomst in willen slaan. Zijn achtergrond als multi-instrumentalist en componist zal ons absoluut ondersteunen in die ambitie. Welkom bij Martyr 2.0, Marcel!”

Den Breejen vult aan: “Nadat ik mijn vorige band Persistense enkele maanden terug had verlaten, was ik op zoek naar een andere ambitieuze band. Ik had Martyr in het verleden al enkele keren zien optreden en ik was telkens onder de indruk van hun energieke stageshow. Hun nummers zijn gewoonweg klasse en hun Eighties stijl met moderne invloeden is compleet mijn ding. Zelf ben ik ook een old school metal dude en Martyr heeft precies dat waar ik gek op ben: groovende riffs, killer solo’s en een zanger met een strot om jaloers op te zijn. Toen ik het nieuws hoorde dat één van hun gitaristen was opgestapt, besloot ik mijn kansen te wagen en auditie te doen. Het eerste contact met de jongens was enorm relaxed, waardoor ik mij direct thuis voelde. Martyr heeft een groot saamhorigheidsgevoel en legt geen concessies op. Dat spreekt mij enorm aan. Er staan al wat vette shows in de agenda dus we gaan de zalen en festivals in puin leggen!”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ