Symfonische gothic rock band Blackbriar brengt ‘Selkie’ uit

Facebookrssmail

De symfonische gothic rockband Blackbriar (NL) heeft zojuist de 3e single-video getiteld ‘Selkie’ uitgebracht, afkomstig van het langverwachte debuutalbum ‘The Cause of Shipwreck’ dat op vrijdag 23 april uitkomt. De eerste single-video ‘The Séance’ verscheen in februari; vorige maand bracht de band de albumtrack ‘Deadly Diminuendo’ uit.

Blackbriar bekleedt een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekscene en is muzikaal en visueel even uniek als eigenwijs: orkestrale symfonische gothic rock en dromerige poppy metal, gekenmerkt door spannende en meeslepende composities. Duister en melancholisch met een sneeuwwit-bloedrood romantisch palet. En dan is er ook nog frontvrouw Zora Cock, die de band met haar betoverende verschijning en vooral met haar fabelachtige en loepzuivere zang naar grote hoogte tilt.

Frontvrouw Zora: “We hebben sinds de oprichting van de band, inmiddels bijna tien jaar geleden alweer, altijd heel veel aandacht besteed aan onze visuals. Van het logo tot het artwork; de video’s, en onze podiumpresentatie. Het leek ons fantastisch om ons artwork eens tot leven te laten komen en het verhaal van ‘Selkie’ leent zich daar perfect voor. Over twee weken verschijnt ons debuutalbum en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet alleen enorm naar uitkijk, maar dat ik elke dag ook de prettige spanning voel toenemen. Als een soort pikzwarte vlinders in mijn buik.”

Sinds 2012 werkt de band non-stop aan zijn muzikale oeuvre, dat inmiddels drie EP’s (‘Fractured Fairytales’ [2017]; ‘We’d Rather Burn’ [2018] en ‘Our Mortal Remains’ uit 2019) en zes singles omvat, waaronder de heavy debuutsingle single ‘Ready to Kill’ uit mei 2014. Volledig onafhankelijk en daardoor compromisloos ten opzichte van de hoogstaande kwaliteit van haar muziek en visuals, bond deze internationaal gevierde groep afgelopen decennium tijd een grote schare loyale fanatieke fans in binnen- en buitenland aan zich.

Sinds 2012 werkt de band non-stop aan zijn muzikale oeuvre, dat inmiddels drie EP’s (‘Fractured Fairytales’ [2017]; ‘We’d Rather Burn’ [2018] en ‘Our Mortal Remains’ uit 2019) en zes singles omvat, waaronder de heavy debuutsingle single ‘Ready to Kill’ uit mei 2014. Volledig onafhankelijk en daardoor compromisloos ten opzichte van de hoogstaande kwaliteit van haar muziek en visuals, bond deze internationaal gevierde groep afgelopen decennium tijd een grote schare loyale fanatieke fans in binnen- en buitenland aan zich.

Nu is er dan dus eindelijk het debuutalbum ‘The Cause of Shipwreck’, dat vorig jaar met de vermaarde producer annex multi-muzikant Joost van den Broek (o.a. Epica, Ayreon, Powerwolf, Kovacs) in zijn Sandlane Recording Facilities werd opgenomen.

In plaats van zo snel mogelijk een debuutalbum uit te brengen, bouwde Blackbriar juist stap voor stap zijn naam en faam uit met smaakvolle video’s die inmiddels gezamenlijk ruim dertig miljoen views op YouTube hebben (‘Until Eterenity’ uit 2015 voert de lijst met 16,5 miljoen views aan); met ruim 186.000 abonnees op dat videokanaal. Blackbriars songs zelf zijn daarnaast ruim 12 miljoen keer gestreamd op muziekplatforms als Spotify.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ