Thrasher Wolf  – Inside the sickened mind 

Facebookrssmail

Het sinds 2016 actieve Engelse viertal Thrasher Wolf heeft al een keer eerder in de belangstelling van RockMuzine gestaan, want hun uit 2020 stammende debuutalbum ‘We are revolution’ werd toen besproken en er werd toen een positieve indruk achter gelaten. 4 Jaar later komt dan het vervolg uit, jammer genoeg voor de band moeten ze dit album ook deze keer weer in eigen beheer uitbrengen.

Opener ‘Final act of aggression’ laat gelijk qua geluid het gitaarwerk van hun debuut horen, korte hakkende riffs en al snel wordt er met een zeer hoog drumtempo een vette thrasher gepresenteerd, naast flink wat breaks wat op het debuutalbum ook al zo was. ‘Scream till death’ begint met een gitaarriff welke behoorlijk op die van ‘Sad but true’ lijkt (de band welke dit nummer heeft uitgebracht behoeft geen nadere introductie), verderop in dit nummer een mooie tempo-versnelling met een kort en raar half gesproken tussenstukje. Gezien het zeer frequent variërende tempo en de vele breaks kan ook dit album getypeerd wordt als thrash, maar dan zeker wel met flink wat groove, een mix van oldschool en new wave thrash zoals de band dat zelf ook terecht omschrijft. Opvallendste track is ‘Haunted’ wat grotendeels als een ballad klinkt met op het einde een tempoversnelling met helaas een cheesy einde wat niet echt klinkt bij een band met een thrash karakter. Het afsluitende titelnummer heeft een heerlijk thrashy begin en eind, er tussenin zit een niet passend gesproken stuk wat afbreuk doet aan het nummer.

Thrasher Wolf heeft ook deze keer een prima album uitgebracht, min of meer vergelijkbaar met het debuutalbum, prima nummers welke wel wat luisterbeurten vergen voordat ze landen met een enkel minpunt, verzorgd door uitstekende muzikanten inclusief een hele goede productie. Persoonlijk zou ik het debuutalbum net even iets meer verkiezen boven dit vervolg vanwege de hierboven genoemde minpuntjes.

79 / 100                             (Eigen Beheer)

Bandleden

  • Daniel Lucas-Vocals & Guitars
  • Jack Saunders-Guitars
  • Raimonds Dobelis-Bass
  • Zaq Razaq-Drums

Tracklist

  1. Final act of aggression
  2. G.B.H. (Gratuitous Bodily Harm)
  3. Hanging house
  4. Scream till death
  5. Shameless loser
  6. Consumed
  7. Haunted
  8. Inside the sickened mind
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ