Nightwish naar Heineken Music Hall

Facebookrssmail

Na afwezigheid van ruim drie en half jaar komt de Finse symfonische power metal band Nightwish terug naar Nederland. Op donderdag 19 november geeft de band een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Op 12 april 2012 gaf Nightwish voor het laatst een concert in Nederland. Sindsdien heeft de band een aantal bandontwikkelingen doorgemaakt, waarvan de komst van de nieuwe zangeres toch wel het meest opvallend is.

Nightwish 2015

Nadat de voormalige Zweedse frontvrouw Anette Olzon ziek werd tijdens de Amerikaanse tour in 2012, werd direct Nederlands trots Floor Jansen (Re-Vamp, ex-After Forever) ingevlogen voor een concert in Seattle. Met open armen werd zij door zowel band als publiek ontvangen en sindsdien is ze dan ook een vaste waarde binnen het verder Finse gezelschap. Ze woont inmiddels in Finland en verzorgt de vocals op het nieuwe, achtste studio-album ‘Endless Forms Most Beautiful’, die eind van deze maand uitkomt. Onlangs verscheen online al de eerste single getiteld ‘Elan’.

Het komende concert in Amsterdam is dus een ‘thuiswedstrijd’ voor Floor, maar ook de overige bandleden kijken enorm uit naar de tour. Over de huidige bandformatie zegt oprichter Tuomas Holopainen: “They present themselves as a unity – much more than on all albums before!” Over het laatste nummer van de nieuwe plaat, het 24 minuten durende ‘The Greatest Show On Earth’ voegt hij daar nog aan toe: “This is for me the best Nightwish song of all time.” Dat belooft wat. Op donderdag 19 november vinden er voorafgaand aan de show van Nightwish optredens plaats van special guests Arch Enemy en Amorphis.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ