Machine Head exclusief naar 013

Facebookrssmail

De Amerikaanse metalband Machine Head keert voor een zeer speciaal optreden terug naar 013 in Tilburg. De groep rond de charismatische zanger-gitarist Rob Flynn geeft op maandagavond 29 februari namelijk een exclusieve, avondvullende show in de Main van 013.

machine headMachine Head is een begrip in de wereld van de harde gitaren. Liefhebbers van retestrak gespeelde (heavy/speed/groove/thrash) metal weten al sinds de oprichting (in 1991) van deze eigengereide groep uit Oakland (nabij San Fransisco) dat ze van roestvrij metaal is gemaakt. Het iconische en verbluffende debuutalbum ‘Burn My Eyes’ uit 1994 zet Flynn & co. met één meedogenloze mokerslag op de kaart en katapulteert ze meteen naar de eredivisie van de metal. Dit meesterwerk wordt dan ook terecht vaak in één adem genoemd met klassiekers als ‘Master of Puppets’ van Metallica of Slayers ‘Reign in Blood’.

Machine Head bivakkeert ruim twee succesvolle decennia later nog steeds aan de absolute top. Met zanger en gitarist Rob Flynn aan het roer levert Machine Head steevast uitstekende albums af. Op ‘Through The Ashes Of Empires’ (2003) hervindt de band zich creatief. Ook albums als ‘The Blackening’ (2007) en het meest recente werk ‘Bloodstone & Diamonds’ (2014)’ blijven van een bijzonder hoog niveau. In tegenstelling tot collega-groepen uit de jaren negentig trekt Machine Head nog steeds veel liefhebbers van door aanstekelijke riffs gedomineerde metal. Of het nu de grote festivals zijn of zalen van het formaat HMH, Machine Head blijft ook in Nederland een graag geziene gast.

Dit exclusieve optreden in 013 Tilburg wijkt qua opzet af van eerdere shows. Machine Head geeft vanavond in 013 namelijk een avondvullende show. Dat betekent dus: géén voorprogramma’s, maar puur en alleen de Californische metalmachine zelf!

Bron: Vovert.nl

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ