Speedfest houdt zaterdagnacht om 00.10 uur één minuut stilte

Facebookrssmail

Nu de Amerikaanse band Eagles Of Death Metal (EODM) vanwege de aanslagen afgelopen vrijdag in Parijs zijn Europese tournee heeft geannuleerd en dus ook niet op de tiende editie van Speedfest zal spelen, krijgt het programma van dit internationale festival logischerwijze enkele wijzigingen. De jubileumeditie vindt zaterdag 21 november plaats in het Klokgebouw te Eindhoven.

699ad040-e0c4-4982-a1f5-7c7cfff9887bMede-organisator Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen: “We zijn nog steeds aangeslagen en ontdaan door de bizarre gruwelijkheden die er in Parijs zijn gepleegd. Het is onbevattelijk wat daar is gebeurd. We snappen heel goed dat Eagles Of Death Metal, die zijn merchandise-verkoper Nick verloor, de tournee heeft afgebroken. We gaan niet krampachtig op zoek naar een alternatief. EODM is immers niet zo maar een groep, maar een uniek en niet te vervangen fenomeen. Het voelt voor ons bovendien ook ongepast om op die plek nu een andere band neer te zetten. Uit diep respect voor EODM en ter nagedachtenis voor Nick en alle andere slachtoffers en hun nabestaanden, houden we zaterdagnacht om 00.10 uur één minuut stilte in het hele Klokgebouw. Dat tijdstip was namelijk de oorspronkelijke starttijd van de show van EODM. Daarna zullen wij als gastheer en mede-organisator zélf de ereplek van Speedfest bekleden. En reken maar dat we veel lawaai gaan maken om te laten zien dat we niet – nooit!- toegeven aan angst en terreur. Samen met 5000 andere rock motherfuckers gaan we een onvergetelijk mooi feestje bouwen om samen het leven te vieren.”

Wijziging programma Speedfest #10
Het wegvallen van EODM heeft als consequentie dat het programma wijzigt. De belangrijkste aanpassing is dus dat Peter Pan Speedrock de plaats van EODM op de Demolition Stage net na middernacht opvult en dat alle andere bands op dat podium die dag wat later beginnen. Van Elderen: “Speedfest kent drie podia – Wreckers, Demolition en Thrashers – in evenzoveel zalen waar 27 bands komen rocken. Plus de Food Court waar DJ De Rooie Neger de boel op stelten zet. Voornamelijk het programma op de Demolition Stage wordt nu aangepast; in die andere twee zalen en in de Foodcourt zullen de wijzigingen vooralsnog miniem zijn.

Extra beveiliging Speedfest #10
De organisatie stelt tevens alles in het werk voor een maximale beveiliging en scherpt die vanwege de recente gebeurtenissen in Parijs komende zaterdag nog eens extra aan. Frontman Peter: “We gaan adequaat handelen en de veiligheid via diverse wegen tot een maximum ophogen, zonder dat onze bezoekers er direct iets van zullen merken. We zijn er helemaal klaar voor.”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ