CONAN – Revengeance

Facebookrssmail

636_Conan_RGBConan is een stoner/doom metal band afkomstig uit de Engelse muziek metropool Liverpool. Na het debuutalbum uit 2012 ‘Monnos’, wat hen een optreden op het internationale Roadburn Festival 2012 opleverde, werd er een contract getekend bij Napalm Records. Na ‘Blood Eagle’ in 2014 is het nu tijd voor de derde full-length ‘Revengeance’. Conan maakt een loodzware trage muziek die zich het best laat omschrijven als stoner doom dit terwijl de invloeden van uit de sludge metal hoorbaar zijn. Bruut en compromisloos is de muziek met een zware distortion op de gitaar en zwaar basgeluid en een vette “drum sound”. De teksten van deze heren verhalen over de Noorse mythologie, slagvelden en Vikingen.

Zes nummers kent dit nieuwe album waarvan opener ‘Throne Of Fire’ met zo’n vier en halve minuut op de teller het kortste is. ‘Throne Of Fire’ is nummer dat aanvangt als een up-tempo nummer, een zeldzaamheid bij Conan, maar bij het refrein weg wegzakt in een moeras om er vervolgens bij het 2e couplet weer uit te kruipen en door te knallen, geen hoop en totale angst overmeesterd je zoals zanger / gitarist Jon Davis je toeschreeuwt:

“No hope
Total fear
Consuming sin
Throne of fire”

Jon Davis is overigens het enige bandlid dat overgebleven is van de oorspronkelijke line-up uit 2006 en tegenwoordig laat hij zich vergezellen met drummer Rich Lewis en bassist Chris Fielding.

‘Thunderhoof’ en ‘Wrath Gauntlet’ zijn dan weer een typisch Conan nummers, zwaar en traag met korte tekststukken die naar je hoofd geslingerd worden. Titelnummer ‘Revengeance’ is een opmerkelijk nummer en ongewoon voor Conan begrippen. Het tempo wordt hier flink op geschroefd en je waant je even in een andere wereld, keihard in moordend tempo komt het eerste deel van het nummer als een wervelwind voorbij om vervolgens weer af te dalen naar het “normale”. Het is wat het is:

“This is nothing
Realm of nothing
We are all nothing
You are nothing”

Het drietal is daar duidelijk over, niets dus. Een lekker en vermakelijk nummer waar ze er wat mij betreft meer van mogen schrijven.
Afsluiter ‘Earthenguard’ is een nummer van bijna dertien minuten en is een flinke zit, valse solo’s, gore vocalen en een loodzware bak herrie. Een lekker nummer compleet in te verdwalen.

Het album van Conan verschijnt op 29 januari via Napalm records. Voor wie houdt van een brute doom is dit album een aanrader, het is wel een album waar je voor in de stemming moet zijn.

(8/10, Napalm Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ