Buckcherry – Warpaint

Facebookrssmail

Met ‘Warpaint’ brengt de Amerikaanse rockband Buckcherry alweer hun 8ste studio album uit via Century Media. De band brak in 1999 wereldwijd door met hun volprezen titelloze debuut ‘Buckcherry’ en heeft door de jaren heen een loyale fanbase wereldwijd opgebouwd. Met ‘Warpaint’ probeert Buckcherry hier en daar wat veranderingen in hun sound aan te brengen.

Op tracks als ‘Right Now’ en ‘The Alarm’ heeft de band een poppy-achtige sound aangebracht met gelikte gitaarsound en dito zang. Maar de fans hoeven niet bang te zijn dat Buckcherry daarmee hun onvervalste stevige rocksound achterwege heeft gelaten. De aanstekelijke single ‘Bent’ is nog een onvervalste stevige rocktrack met een lekkere gitaarriff en dito solo. En dit geldt eveneens voor tracks als ‘Head Like A Hole’, ‘The Vacuum’, ‘Closer’ en ‘The Devil’s in The Details’.

In ‘The Devil’s in The Details’ noemt vocalist Josh Todd een aantal wereldsteden op en is daarbij onze eigen Amsterdam niet vergeten. Experimenteel is de track ‘Back Down’ met gebruik van vrouwelijke achtergrondvocalen als afwisseling en een mooie ballad is de song ‘Radio Song’. Tezamen met ‘Head Like A Hole’ vormen deze twee de beste tracks van het album.

Ondanks dat het album een degelijk nieuwe Buckcherry is bekruipt mij het gevoel dat ‘Warpaint’ een herhalingsoefening dreigt te worden. Zoals al eerdergenoemd kent het album twee poppy-achtige tracks die wat stijl betreft duidelijk niet helemaal bij de band passen, maar duidelijk zijn toegevoegd om een nieuw, jonger publiek aan te spreken. En ook de track ‘No Regrets’ klinkt erg niemanddallerig.

Buckcherry is nog altijd een geweldige band, maar moeten wel een beetje gaan oppassen. Met de twee poppy-achtige tracks lijkt de band eerder verveelt dan geïnspireerd. En dat zou jammer zijn voor een volgend album. (80/100) (Century Media)

Tracklist Warpaint:

1. Warpaint
2. Right Now
3. Head Like A Hole
4. Radio Song
5. The Vacuum
6. Bent
7. Back Down
8. The Alarm
9. No Regrets
10. The Hunger
11. Closer
12. The Devil’s In the Details

Line Up Buckcherry:

Josh Todd – vocals
Stevie D. – guitar, backing vocals
Kelly LeMieux – bass, backing vocals
Kevin Roentgen – guitar, backing vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ