Jinjer meer dan perfect in Doornroosje

Facebookrssmail

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk mogen we weer concerten bijwonen. De timing hiervoor valt perfect; Jinjer kwam op 26 september naar Doornroosje om het nieuwste album ‘Wallflower’ te promoten. De band bracht supports mee in het Franse Hypno5e en eveneens Ukraïnse Space of Variations (welke last moment Humanity’s Last Breath vervangt).

Veelal wordt van openers verwacht dat ze het publiek een beetje opwarmen, maar Space of Variations overtreft dit zonder moeite. De pop-infused metalcore van de heren is catchy en hard. Combineer dit met de energie van frontman Dima Kozhuhar en het is niet meer verbazend dat de moshpit zich al snel vormt. Deze band verdient meer aandacht en zal dat zonder twijfel middels live successen als deze kunnen krijgen; de band leek het publiek in zijn hand te hebben en bracht een kwalitatieve show.

Hypno5e komt net uit een andere hoek; de cinematogragische metal van dit Franse viertal moet het niet zo zeer hebben van de energie op het podium. De band laat zich meer dragen door zijn muzikale kunsten. Hoewel dit wellicht het publiek weer wat laat afkoelen voor Jinjer, speelt de band extreem strak, zeker voor het niveau aan complexiteit wat de set met zich mee brengt. Publieksinteractie is er weinig, desalniettemin laten de heren een goede indruk achter. 

Al vrij vroeg in de avond (21:10) was het moment al daar voor Jinjer om het podium te betreden. De mosh pit opent zich al zodra de eerste noten klinken en de pret mag beginnen. Het aandachtspunt van de avond is duidelijk; grofweg de helft van de gespeelde nummers komt van ‘Wallflower’. Verder ligt veel nadruk op recente albums ‘Micro’ en ‘Macro’. Het meest verbazingwekkende leek voor sommigen wellicht de afwezigheid van het (zonder enige twijfel) populairste nummer van de band; ‘Pisces’.

Muzikaal zat de set sterk in elkaar; de afstelling tussen de instrumenten en vocalen lag heerlijk. Instrumentaal werd geen noot gemist, en frontvrouw Tatiana Shmailyuk wist haar vocalen zoals we die op de albums horen erg goed te benaderen. Combineer dit met een excellente lichtshow en wat goede publieksinteractie en je hebt het recept voor de perfect post-lockdown show!

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ