‘Badass rock’-band Red Vultures (NL-BE) geeft releaseparty debuutalbum ‘Damn Pretty’ op vrijdag 27 maart 2015 in 013 Tilburg

Facebookrssmail

De Nederlands-Belgische rockband Red Vultures slaat zijn vleugels uit! Op vrijdag 27 maart 2015 zal dit ‘badass rock’-viertal zijn debuutalbum Damn Pretty presenteren in 013 Tilburg. Het album is vanaf die dag ook fysiek en digitaal verkrijgbaar. Ergens in 2012 beginnen vier vrienden een muzikaal project. Drummer Mike Coolen heeft op dat moment vrijaf bij Within Temptation; gitarist Frank Kleuskens is net gestopt met zijn Heideroosjes; bassist Patrick de Kok is nog actief in My Favorite Scar (die met onder meer met KISS, Disturbed, Megadeth en Motörhead het podium deelde) en zanger-gitarist Tony de Bruijn (Vals Licht) is vooral als songwriter actief in zijn eigen studio.

red vultures

Red Vultures is inmiddels twee EP’s, drie video’s, een #1 positie in de alternatieve Top 40, radio airplay en een reeks (festivals)shows rijker, die lovende kritieken opleveren.

 

Red Vultures bandMomenteel legt de band de laatste hand aan het volwaardige debuutalbum dat gepland staat voor 27 maart 2015. Titel: Damn Pretty. De routiniers zullen op deze debuutplaat harder, ruwer en gretiger dan ooit klinken en zijn hongerig om de nieuwe songs live te presenteren. Voor de nieuwe track New York wordt momenteel een bijzondere videoclip gemaakt die in de loop van januari 2015 uitkomt. Frontman Tony: “No nonsense pure rock, vol passie en recht uit het hart. Geen concessies, geen poespas. Eigenzinnige, eigenwijze, energieke maar bovenal aanstekelijke songs met brute riffs en catchy melodieën die de sound van de seventies laat herleven maar die wel eigentijds klinken.”

Red Vultures live (& ass kicking)
10 januari mcc Elckerlyc, Hilvarenbeek (Tony & Patrick akoestisch)
30 januari Muziekcafe, Helmond
31 januari Momfest, Mariaheide
27 februari Mezz, Breda
27 maart 013, Tilburg – RELEASEPARTY

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ