CD van de Week: Sweet Bourbon – Born A Rebel

Facebookrssmail

Sweet Bourbon is een 8 (!) koppige band uit Nijmegen, opgericht in 2014 en inmiddels al toe aan hun 3e album ‘Born A Rebel’. Sweet Bourbon speelt een combinatie van lekkere lichtere Bluesrock, Soulrock, Southern Rock, met wellicht een klein snufje Jazz er tussen door!

Wat meteen opvalt bij het beluisteren van ‘Born A Rebel’ is dat de productie prima in orde is, want het album klinkt werkelijk als het spreekwoordelijke klokje ! Het art-work ziet er ook erg verzorgd uit.

‘Can’t Go Wrong’ was mijn eerste gedachte….en het gaat ook eigenlijk nergens ‘Wrong’ als je het mij vraagt.

Neem bijvoorbeeld alleen al de eerste twee nummers van het album, ‘Born A Rebel’ en ‘Bourbon For You’, die swingen werkelijk de pan uit. Dit is pas lekkere Funky Bluesrock! Toetsenist Willem van der Schoof laat hier zijn Hammond orgel heerlijk brommen.

Terecht dat Willem in 2015 ook verkozen is tot beste Hammond speler bij The Dutch Blues Awards.

Je hoort dat we hier te maken hebben met muzikanten die samen een passie delen. Sweet Bourbon bestaat ook uit 3 dames (a.k.a. The Bourbonnettes) die her en der op het album de zorg dragen van lekkere achtergrondzang. Het geeft een verrassend lekker Soul sfeertje. Niet overdreven, maar net wel precies waar het nummer het kan gebruiken.

Bij het nummer ‘Mrs. C’ , een lekkere Slow-Blues track,  worden zelfs de blazers uit de kast getrokken, en zingen The Bourbonnettes zich werkelijk de longen uit het lijf. Maar de hoofdrol in dit nummer is voor gitarist Chris Janssen, die een heerlijke solo laat horen. Opvallend is vooral zijn zuivere gitaargeluid, dat gelukkig over het gehele album terug te horen is ! Top gitaar werk !

Met ‘Sitting On Top Of The World’ worden we getrakteerd op een prima cover van deze Blues klassieker, en met ‘I Asked You A Question’ zet de band zelfs een lekker Country nummer in, voorzien van een vette mondharmonica en weer de perfecte achtergrondzang. Ze leveren met ‘Born A Rebel’ een heel divers Bluesrock album af wat geen moment verveelt, dankzij het perfecte gitaarwerk, veel Hammond orgel, en goede zang (lead en background).  Het zit wel goed met deze band, en hopelijk krijgen ze met deze release genoeg boekingen, want deze band hoort op een podium thuis ! ‘Born A Rebel’ is een verrassend goed album ! Zeker het luisteren waard ! (90/100) (Eigen beheer)

Bezetting:

Rene van Onna – lead vocals
Roeland van Laer – basgitaar
Chris Janssen – gitaar
Willem van der Schoof – toetsen
Ruben Ramirez – drums
Suzan Wattimena , Laura van der Vange, Henny Oudesluijs – achtergrondzang

Tracklist :

01. Born A Rebel
02. Bourbon For You
03. Mrs. C
04. I Asked You A Question
05. Muddy Footprints
06. Sitting On Top Of The World
07. The Beast (for Mieke)
08. Unexpected Touch
09. Lay Down Your Worries
10. Laying In The Alley

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ